середа, 22 січня 2014 р.

Другий тиждень

Триває другий тиждень роботи над нашим проектом. Опрацювавши велий обсяг матеріалу, нам вдалося з'ясувати, що благодійна діяльність не має кордонів і стосується найрізноманітніших сфер суспільного життя. Згідно закону України про благодійну діяльність та благодійні організації сферами благодійної діяльності є:
1) освіта;
2) охорона здоров’я;
3) екологія, охорона довкілля та захист тварин;
4) запобігання природним і техногенним катастрофам та ліквідація їх наслідків, допомога постраждалим внаслідок катастроф, збройних конфліктів і нещасних випадків, а також біженцям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;
5) опіка і піклування, законне представництво та правова допомога;
6) соціальний захист, соціальне забезпечення, соціальні послуги і подолання бідності;
7) культура та мистецтво, охорона культурної спадщини;
8) наука і наукові дослідження;
9) спорт і фізична культура;
10) права людини і громадянина та основоположні свободи;
11) розвиток територіальних громад;
12) розвиток міжнародної співпраці України;
13) стимулювання економічного росту і розвитку економіки України та її окремих регіонів та підвищення конкурентоспроможності України;
14) сприяння здійсненню державних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, спрямованих на поліпшення соціально-економічного становища в Україні.
Спектр благодійної діяльності волонтерів дуже широкий. Потребують волонтерської допомоги такі категорії людей: хворі, інваліди, літні люди, безробітні, бездомні, безпритульні особи, багатодітні сім'ї та сироти, інші кризові категорії населення. А отже, волонтерська діяльність може бути спрямована на допомогу одній із цих груп людей.
З іншого боку, можна говорити про форми волонтерської діяльності: волонтери можуть виступати організаторами заходів, пов’язаних із охороною довкілля чи збереженням культурної спадщини. Вони можуть організовувати змагання або мистецькі фестивалі. Важлива участь волонтерів у зборі фінансів на ту чи іншу благодійну ініціативу. Крім цього, завжди цінується добровільна праця на підтримку громадських та благодійних організацій. Вони зазвичай потребують безкоштовних консультацій юристів, фінансистів, PR-фахівців, дизайнерів, веб-розробників, перекладачів тощо.
У нашому селищі благодійна допомога найчастіше направлена на підтримку людей з тяжкими захворюваннями, будівництво (наприклад, церкви, стадіону...) та опорядкування територій.
Робота нашої групи продовжується.

Немає коментарів:

Дописати коментар